Kluivert doet verhaal na opmerkelijk ontslag: 'We kregen ons salaris niet'

Kluivert doet verhaal na opmerkelijk ontslag: 'We kregen ons salaris niet'

1 april - 20:54
58

De reden dat Patrick Kluivert vertrok bij Adana Demirspor was dat het bestuur uitsprak niet het gevoel te hebben dat hij de overhand had bij de selectie. Op dat moment kreeg de voormalig spits van onder meer Ajax en FC Barcelona echter al maanden niet betaald, zo onthult hij bij Rondo.

Kluivert stond vierde in de Süper Lig, maar toch kwam er een einde aan het verblijf. "We hebben het in principe gezamenlijk ontbonden. We speelden de laatste wedstrijd tegen Sivasspor, daarvoor hebben we het heel goed gedaan. Het was eigenlijk voor het eerst dat ze Europa in zijn gekomen (in de Conference League, red.). Tegen Genk zijn we er helaas met penalties uitgevlogen, maar daarna hebben we de goede lijn wel doorgetrokken."

"Op een gegeven moment stond de president op het veld, hij had nog net niet zijn kicksen aan", vervolgt de oud-spits. "Die begon tijdens de warming-up selfies te maken en ging op het veld live op Instagram. Dat begon de staf en mij te irriteren, maar we dachten: misschien is dit normaal in Turkije, dus we laten het gaan. Maar op een gegeven moment, terwijl we goed bezig waren, kregen we ons salaris niet."

"Eén maand geen salaris, twee maanden geen salaris, drie maanden geen salaris. De resultaten waren top, maar we werden niet betaald. Op een gegeven moment begonnen ook de spelers te klagen. Het begon de overhand te nemen dat zij niet betaald werden. Ik kon wel een tijdje zonder, maar dat gevoel begon bij de spelers de overhand te nemen", aldus Kluivert.

"Toen verloren we van Sivasspor, en daarna kwam de technisch directeur naar ons toe, en zei hij dat ze niet meer verder wilden. Ik wilde ook niet meer verder, dus we gingen uit elkaar. Ze hadden het idee dat ik geen overhand meer had bij de spelers, maar dat was niet het geval. We stonden vierde."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!