'Reus, Haller en Süle ondergaan 'persoonlijke degradatie' bij Dortmund'

'Reus, Haller en Süle ondergaan 'persoonlijke degradatie' bij Dortmund'

1 april - 20:23 Laatste update: 20:33
10

Sebastian Haller, Niklas Süle en Marco Reus hebben een persoonlijke degradatie moeten ondergaan bij Borussia Dortmund. Trainer Edin Terzic heeft de spelersraad op de schop gegooid, waarbij het ervaren trio een stapje terug heeft gedaan. Voor hen in de plaats zijn drie anderen gekomen, zo meldt Sky Sports.

Terzic, die in de winter nog onder druk stond, heeft in de afgelopen weken de nodige wijzigingen aangebracht binnen de club. Zo heeft hij onder meer de spelersraad aangepast. Waar deze aan het begin van het seizoen bestond uit Emre Can, Gregor Kobel, Julian Brandt, Sebastian Haller, Niklas Süle en Marco Reus, zijn er nu drie nieuwe namen in te vinden.

Met Nico Schlotterbeck, Marcel Sabitzer en Julian Ryerson heeft Terzic drie belangrijke spelers toegevoegd aan de spelersraad. Zij kunnen in zekere zin worden gezien als plaatsvervangers van Haller, Süle en Reus, die om uiteenlopende redenen een stap terug hebben gedaan. Op die manier heeft de coach aan de interne hiërarchie gesleuteld.

Een langer verblijf van Terzic lijkt niet langer uitgesloten. Hiervoor zullen de resultaten richting het einde van het seizoen belangrijk zijn, met duels tegen Atlético Madrid in de Champions League in het verschiet. Ook nieuwe plaatsing voor het miljoenenbal via de Bundesliga heeft prioriteit.

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!