Strijd om topscorerstrofee barst los: 'Zal er zeker nog een paar moeten inleggen'

Strijd om topscorerstrofee barst los: 'Zal er zeker nog een paar moeten inleggen'

2 april - 10:58 Laatste update: 14:42
46

Bij Vangelis Pavlidis speelt richting het einde van het seizoen de topscorerstitel steeds meer in zijn hoofd. De huidige topscorer van de Eredivisie (24 doelpunten) vindt dat hij er wel al meer had mogen maken.

De AZ-spits geeft toe dat hij vaker het net had mogen vinden, vertelt hij in een interview met De Telegraaf. "Maar dat is een typisch Nederlandse constatering", zegt hij grappend. "Als ik kritisch naar mijn doelpuntentotaal kijk, dan vind ik dat ik nu al op dertig goals had moeten staan, of 31. Ik denk dat ik een stuk of zes, zeven hele grote kansen heb gemist. Maar aan de andere kant: ik heb er ook een paar onmogelijke ballen ingeschoten."

Pavlidis merkt op dat hij tijdens de strijd om de topscorerstrofee wel een beetje pech heeft gehad. "Normaal gesproken is de kans groot dat je met mijn huidige totaal van 24 goals topscorer wordt. Afgelopen seizoen waren zelfs negentien goals al voldoende, het seizoen ervoor 21. Maar ik zal er zeker nog een paar moeten inleggen, 24 is niet genoeg vrees ik."

De meest scorende spitsen van de Eredivisie houden elkaar in de gaten. Dat blijkt uit de woorden van Pavlidis. Voordat de Griek zelf in actie kwam, had De Jong met PSV niet weten te scoren. Mede dankzij een gemiste penalty. Dat was bij Pavlidis niet onopgemerkt gebleven. "Natúúrlijk had ik dat al meegekregen."

Pavlidis strijdt om de Willy van der Kuijlen-trofee met Luuk de Jong en Santiago Gimenez. De PSV-captain heeft 22 doelpunten op zijn naam staan en de Feyenoorder volgt met 21 treffers.