Ajax krijgt suggesties voor reorganisatie: 'Is maar één man die club kan redden'

Ajax krijgt suggesties voor reorganisatie: 'Is maar één man die club kan redden'

2 april - 11:56 Laatste update: 15:00
102

Mike Verweij en Valentijn Driessen zijn compleet verbouwereerd door de acties van Alex Kroes die geleid hebben tot zijn schorsing bij Ajax. De twee opperen vier namen voor een reorganisatie, waarvan er één zelfs 'de enige is die de club kan redden'.

Verweij heeft alvast een optie voor de directeursposities. "Menno Geelen is op korte termijn de ideale technische directeur. De huidige raad van commissarissen kan hem alleen niet aanstellen. Michael Kinsbergen zou zeker de beste algemeen directeur zijn, maar dan zit je weer met Michael van Praag. Kinsbergen kan niet met Van Praag en Van Praag niet met Kinsbergen", vertelt Verweij in Kick-Off van De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Driessen is het qua Kinsbergen helemaal eens met zijn collega. "Als je Kinsbergen vraagt en je geeft hem carte blanche, dan doet hij dat. Van Praag moet hem vragen en als hij dat niet wil, dan moet de bestuursraad hem dwingen. Anders moeten ze Van Praag laten vertrekken. Kinsbergen is de enige man die Ajax op dit moment kan redden. Die zit nu duimen te draaien op het Leidseplein en is dus ook nog eens beschikbaar."

Ook noemen de twee namen voor andere posities bij Ajax. "Als je een hoofd jeugdopleidingen zoekt, wie is er makkelijker te bellen dan Wim Jonk. Hij wordt stelselmatig genegeerd bij de club. Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert zijn dan ook nog opties." Als hoofdtrainer heeft het duo ook een idee. "Michael Reiziger als puinruimer, die kan na het EK gelijk door. Al moet je natuurlijk opletten wat je zegt op dat gebied."

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!