'Toekomst Akpom onzeker bij Ajax: geschorste Kroes vormt geen struikelblok meer'

'Toekomst Akpom onzeker bij Ajax: geschorste Kroes vormt geen struikelblok meer'

2 april - 10:13 Laatste update: 10:24
36

De toekomst van Chuba Akpom bij Ajax na dit seizoen is allesbehalve zeker. Volgens het Algemeen Dagblad kan het nog alle kanten op en is het om verschillende redenen mogelijk dat de Engelse aanvaller vertrekt.

Het aanblijven van Akpom valt of staat bij de toekomst van Brian Brobbey. De spits is de huidige nummer één in de punt bij Ajax en hij staat ook niet direct te springen om een vertrek. Met een goed EK kan Brobbey zich echter nadrukkelijker in de kijker spelen bij de buitenlandse top. In dat geval maakt Akpom een goede kans om komend seizoen de eerste spits te worden, aangezien zijn moyenne indrukwekkend is.

Ook trainer John van 't Schip stipte afgelopen zondag nog aan dat Akpom een belangrijke kracht is voor Ajax, helemaal als Brobbey vertrekt. "Stel dat Brobbey voor 70 miljoen wordt verkocht, dan moet je straks ook een complete selectie hebben. Chuba is een positieve jongen met een vijfjarig contract, dus het is niet zo dat Ajax er als eerste aan denkt hem te verkopen."

Alex Kroes liet eerder doorschemeren dat er veel te veel is betaald voor Akpom afgelopen zomer. Dat getuigt niet van veel enthousiasme voor de spits. Door de schorsing die dinsdag bekend werd lijkt het er echter niet op dat Kroes veel te vertellen heeft bij Ajax komende zomer. Hij redde Ajax al meerdere keren en staat nu op dertien goals in dertig wedstrijden. Gemiddeld maakte Akpom één doelpunt per 75 minuten.

Engeland
Door de homegrown-regel in de Premier League is Akpom wel erg in trek bij Engelse clubs. Teams uit de Premier League moeten acht spelers met een Engels paspoort in een 25-koppige selectie hebben, waardoor de spits veel in beeld komt. Nottingham Forest was bijvoorbeeld afgelopen winter al dichtbij. Laagvliegers in Engeland zijn ook financieel capabel om de tot 2028 vastliggende Akpom los te weken, dus is er nog genoeg onzekerheid over zijn toekomst.

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!