Opmerkelijke geruchten uit Spanje: Ajax denkt aan Xavi als nieuwe trainer

Opmerkelijke geruchten uit Spanje: Ajax denkt aan Xavi als nieuwe trainer

2 april - 16:40 Laatste update: 17:39
202

Ajax denkt aan Xavi als opvolger van John van 't Schip. Met dat opvallende nieuws komt de Catalaanse krant Diario SPORT dinsdag op de proppen. De Spaanse trainer, die aan het einde van het seizoen stopt bij FC Barcelona, moet de Amsterdamse club 'uit de as laten herrijzen', klinkt het.

Het is geen geheim dat de komst van een nieuwe trainer de hoogste prioriteit heeft in de Johan Cruijff ArenA, ook na de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes. Vele namen passeerden al de revue, waaronder Frank de Boer, Pascal Jansen, Pepijn Lijnders, Dick Schreuder en Joseph Oosting, maar Xavi werd nog niet genoemd. Daar brengt Diario Sport dinsdag verandering in.

Wedden

Meer odds

Xavi staat 'op de kandidatenlijst' van Ajax om vanaf de zomer aan de slag te gaan, aldus SPORT. Concreet is het niet: in de omgeving van de Spaanse trainer zou tot nu toe alleen geïnformeerd zijn.

Enkele maanden geleden maakte Xavi bekend dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen als trainer van Barcelona. Hij is na pittige jaren van plan om een sabbatical te nemen. Of Ajax die plannen overhoop kan gooien, is afwachten. Bovendien heeft Barça nog goede hoop om Xavi op andere gedachten te brengen en langer in Camp Nou te kunnen houden.