Dit zijn de mogelijke opvolgers van Kroes: 'Ajax kan hem eens bellen'

2 april - 16:30
41

Eén van de gevolgen van de schorsing van Alex Kroes, is dat Ajax geen functionerende algemeen directeur meer heeft. Bij #DoneDeal worden enkele kandidaat-vervangers opgeworpen.

"De laatste algemeen directeur die Ajax in een rustig vaarwater heeft gekregen, voor Edwin van der Sar, is Michael Kinsbergen. Hij heeft Van der Sar destijds ingewerkt en kan best weer gebeld worden", klinkt het. Als 'out-of-the-box-optie' wordt Merijn Zeeman, de baas van wielerformatie Jumbo/Visma, genoemd. "Die heeft al vaker bij Ajax in de keuken gekeken." Michael van Praag kan als voorzitter van de RvC ook doorgeschoven worden.

Ook de naam van Menno Geelen valt. De huidige commercieel directeur van Ajax wilde Van der Sar niet opvolgen. "Maar misschien denkt hij er nu anders over." Duidelijk is dat de Amsterdammers snel moeten handelen. "Eerst moet er een nieuwe trainer komen. Dat is niet de perfecte opvolger, maar op dit moment wel de juiste volgorde. De nieuwe algemeen en technisch directeur moeten zich dan maar committeren aan deze trainer."

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!