'United wijzigt koers na 'Ten Hag-transfers': minder zeggenschap voor manager'

'United wijzigt koers na 'Ten Hag-transfers': minder zeggenschap voor manager'

2 april - 17:18 Laatste update: 17:25
20

Erik ten Hag krijgt komende zomer minder zeggenschap in het transferbeleid van Manchester United, als hij dan nog steeds werkzaam is als manager van de club. Dat meldt The Daily Mail. United maakt momenteel werk van de komst van Jason Wilcox als nieuwe technisch directeur, terwijl komende zomer de eerste transferwindow onder het bewind van INEOS plaats zal vinden op Old Trafford.

Dinsdag kwam naar buiten dat Man United inzet op de komst van Wilcox, die nu werkzaam is bij Southampton. The Saints zijn niet blij met de werkwijze van The Red Devils, dus of de directeur de overstap daadwerkelijk zal maken moet nog blijken. Feit is wel dat Sir Jim Ratcliffe met INEOS hard werkt aan hervormingen binnen United. Dat heeft dus ook gevolgen voor Ten Hag, zo klinkt het.

Wedden

Meer odds

Als de Nederlander na dit seizoen nog steeds werkzaam is op Old Trafford - wat op dit moment geen uitgemaakte zaak is - dan zal hij aan zeggenschap verliezen. Door de nieuwe structuur waarnaar Ratcliffe streeft, zal Ten Hag minder invloed hebben op transfers. Het is de bedoeling dat dit vanaf komende transferzomer al het geval is.

Sinds Ten Hag voor de groep staat bij Man United, haalde de club veel bekenden van hem binnen. Spelers als Antony, Lisandro Martínez, Andre Onana, Sofyan Amrabat, Wout Weghorst en Tyrell Malacia maakten allemaal de overstap naar de huidige nummer zes van de Premier League. United voor komende zomer al verschillende spelers op het oog: zo vallen de namen van Jarrad Branthwaite (Everton), Aaron Anselmino (Boca Juniors) en Mikayil Faye (FC Barcelona B) bij de club.