Belgische aanklager kent geen genade voor Wijndal: schorsing en geldboete

Belgische aanklager kent geen genade voor Wijndal: schorsing en geldboete

2 april - 17:37
48

De Belgische aanklager betaald voetbal wil Owen Wijndal schorsen na zijn discutabele rode kaart tegen RSC Anderlecht. De huurling van Ajax leek slachtoffer te zijn van toneelspel van Thorgan Hazard, maar moet vrezen voor een schorsing van drie duels, waarvan twee voorwaardelijk.

Zaterdag moest Wijndal na 43 minuten spelen gaan douchen na een vermeende kopstoot. De linkspoot leek Hazard echter amper te raken. Toch spreekt het bondsparket van de Belgische voetbalbond, de Belgische variant van de aanklager betaald voetbal, hem niet vrij van een schorsing. Tegen Wijndal wordt een schorsing van één duel geëist, met daarbij nog eens twee voorwaardelijk.

Wedden

Meer odds

Dat betekent dat de verdediger niet van de partij is als Royal Antwerp komend weekend KRC Genk ontvangt. Het bondsparket erkent dat Hazard 'theatraal en volledig overdreven' naar de grond ging na de actie van Wijndal. Toch wordt de Nederlander gestraft: hij had zich volgens de Belgische aanklager moeten controleren. Naast de schorsing krijgt Wijndal ook nog een boete van tweeduizend euro.