'AZ heeft nieuwe directeur binnen met topman van wielerploeg Visma-Lease a Bike'

'AZ heeft nieuwe directeur binnen met topman van wielerploeg Visma-Lease a Bike'

2 april - 20:41 Laatste update: 3 april - 10:16
80

Merijn Zeeman wordt de nieuwe directeur van AZ. De huidige technische directeur van wielerploeg Visma - Lease a Bike gaat volgens BNR na het wielerseizoen aan de slag in Alkmaar.

Verslaggever Jaap de Groot komt met het nieuws op de radiozender. "De keuze bij AZ is gevallen op Zeeman. Verrassend wel. De vraag is ook wanneer hij gaat beginnen, want met de Tour de France en de Olympische Spelen heeft die ploeg een heel druk seizoen voor de boeg." Voor welke directeursfunctie Zeeman is gekozen bij AZ wordt niet gemeld.

De Groot vertelt ook dat Robert van Overdijk, directeur van het Circuit Zandvoort, in beeld is voor de andere openstaande directeursfunctie in Alkmaar. Dat is opvallend, aangezien Ajax in Van Overdijk ook een kandidaat ziet om de geschorste Alex Kroes op te volgen. De directeur van het racecircuit was eerder ook al in beeld bij Willem II en FC Twente.

Bij de Alkmaarders werden verschillende namen genoemd, nadat algemeen directeur Robert Eenhoorn bekendmaakte dat hij aan het eind van dit seizoen zou vertrekken. De meest opvallende was Arno Vermeulen. De NOS-commentator wilde zelf graag aan de slag bij AZ, maar het is niet bekend of hij ooit een serieuze kandidaat is geweest. 

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!

(