PSV zonder schot op goal in eerste helft: 'Ze vallen te gecompliceerd aan'

PSV zonder schot op goal in eerste helft: 'Ze vallen te gecompliceerd aan'

2 april - 21:03 Laatste update: 22:12
20

Marciano Vink is niet onder de indruk van de wijze waarop PSV zich tot dusver presenteert bij Excelsior. De Eindhovenaren wisten in de eerste 45 minuten geen enkele poging op doel te lossen. 

"Ze geven niet heel veel weg", begint ESPN-analist Vink over Excelsior, dat de zaakjes vrij goed op orde lijkt te hebben tegen de Eredivisie-koploper. "De kansen die PSV krijgt, daar gaan ze slordig mee om." PSV kreeg via Luuk de Jong wel een gigantische mogelijkheid, maar de spits schoot de bal naast. 

Daarmee slaagde de ploeg van trainer Peter Bosz er niet om in het Excelsior-doel voor rust onder vuur te nemen. "Ik vind dat het bij PSV over te veel schijven gaat", vervolgt Vink. "Ik vind dat ze te gecompliceerd aanvallen. Probeer een keer van afstand te schieten, wees iets opportunistischer. Bij Feyenoord zullen ze wat hoop koesteren", denkt Vink. 

De voormalig middenvelder doelt daarmee op de titelstrijd in de Eredivisie. Mocht PSV gelijkspelen bij Excelsior, en Feyenoord donderdag winnen bij FC Volendam, dan bedraagt het gat tussen de twee topclubs nog vijf punten.