Driessen noemt naam die bij Ajax valt als opvolger Kroes: 'Bekende van Van Praag'

Driessen noemt naam die bij Ajax valt als opvolger Kroes: 'Bekende van Van Praag'

2 april - 22:21 Laatste update: 3 april - 10:34
33

Volgens Valentijn Driessen wordt Bert van Oostveen binnen Ajax genoemd als opvolger van Alex Kroes. De voormalig directeur van de KNVB zou de tweede naam zijn die valt voor de directiepositie in Amsterdam.

"Ik hoorde de naam van Van Oostveen. Dat die naam bij Ajax rondzingt", vertelt Driessen bij Vandaag Inside. "Die is heel bekend bij Michael van Praag en heeft natuurlijk de KNVB een tijd lang onder zijn hoede gehad." Toch zou Driessen zelf graag een andere naam zien. "Michael Kinsbergen is natuurlijk de man die ze eigenlijk moeten nemen." Eerder werd ook Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort genoemd bij Ajax.

Van Oostveen werkte van 2010 tot 2016 als bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB. Daarnaast was hij ook toernooidirecteur van het EK voor vrouwen in 2017 en inmiddels is hij werkzaam als directeur-bestuurder voor het Kenniscentrum Sport en Bewegen. Die job oefent Van Oostveen sinds 2017 uit.

Tafelgenoot Johan Derksen kijkt naar andere opties voor Ajax. Volgens de analist zou de club wat meer oud-spelers moeten vragen. "Wesley Sneijder en Patrick Kluivert zie je hoofdschuddend door Nederland bewegen. Ajax heeft overal mensen nodig, maar zij worden nooit genoemd. Dat moet ook heel frustrerend zijn voor die jongens natuurlijk." Kluivert gaf maandagavond bij Rondo al aan graag weer bij Ajax aan de slag te willen.