Van Praag gaat in op trainerszoektocht Ajax: 'Hoe heeft die Kroes dit gekund?'

Van Praag gaat in op trainerszoektocht Ajax: 'Hoe heeft die Kroes dit gekund?'

3 april - 06:45 Laatste update: 10:42
46

Michael van Praag denkt niet dat Ajax door de soap rondom Alex Kroes aantrekkingskracht verliest in de zoektocht naar een nieuwe trainer. De preses van de raad van commissarissen benadrukt wel dat de Amsterdamse club de visie van Kroes 'echt nodig had'.

Dinsdag, bijna drie weken na zijn aanstelling, werd Alex Kroes geschorst door Ajax, dat alweer op zoek kan naar een nieuwe directeur. Kroes nam richting komende zomer het technisch beleid op zich, wat betekent dat de Amsterdammers die rol nu intern moeten invullen. "Ik maak me ab-so-luut geen zorgen", laat Van Praag in een uitgebreide persbijeenkomst optekenen door het Algemeen Dagblad. "Ik heb Marijn (Beuker, red.) en Louis (van Gaal, red.) lang aan de telefoon gehad. Ik zie de strijdbaarheid bij Danny (Blind, red.) en ik ben ervan overtuigd dat we deze transferperiode goed kunnen handelen."

De opvolger van John van 't Schip komt niet in bepaald rustig vaarwater terecht. Van Praag vermoedt dat Ajax geen aantrekkingskracht verliest door wat er zich allemaal afspeelt. "Nou, ik kan me kunnen voorstellen dat een potentiële trainer denkt: hoe heeft die Kroes dit nou kunnen doen? Zo kun je inderdaad redeneren, maar daar koop ik niks voor. Ik merk het wel. En ik heb van Marijn Beuker niet het signaal gekregen dat dat zo is."

Woensdag start Ajax de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur. "Het is een vreselijke beslissing om te nemen, want we hadden zijn visie echt nodig", zegt Van Praag over Kroes. Maar: "We staan pas voor schut als we handelen met voorkennis met een lachertje hadden afgedaan."