Kroes wilde Berghuis-verlenging, geruchten ontkend: 'Geen andere club gesproken'

Kroes wilde Berghuis-verlenging bij Ajax, geruchten ontkend: 'Dat is gewoon bizar'

4 april om 06:55
Laatste update: 4 april om 10:01

Alex Kroes was voornemens om het contract van Steven Berghuis bij Ajax te gaan verlengen, zo vertelt Guido Albers in gesprek met VoetbalPrimeur. De zaakwaarnemer van de linkspoot ontkent geruchten over een move naar Besiktas, terwijl hij ook vertelt over de EK-ambities van Berghuis.

Door knie- en rugproblemen staat Berghuis al bijna twee maanden aan de kant bij Ajax. De linkspoot is ook niet van de partij tegen Go Ahead Eagles en Feyenoord deze week, maar hij is wel aan de beterende hand. Dat vertelt Albers tegen VoetbalPrimeur. "Dat was even vervelend, want deze blessure heeft hij nog niet eerder gehad. Inhoudelijk kan ik er niet diep op ingaan, maar gelukkig gaat het de goede kant op. Ajax werkt er keihard aan dat hij het seizoen goed af kan sluiten."

Berghuis wil om meerdere redenen graag terugkeren op het veld: zo heeft hij het EK met Oranje nog niet uit zijn hoofd gezet. "Daar wil hij graag bij zijn", zegt zijn agent. "Het is niet zo dat hij denkt: de club presteert niet, het is wel makkelijk zo. Ik hoef er niet te zijn. Nee, juist nu wil hij de club helpen. En als speler denk je natuurlijk verder, want er is na dit seizoen dus een EK waar je bij wil zijn. Het is dubbel frustrerend, maar het lijkt nu wat beter te gaan. Ik hoop dus dat hij het seizoen nog goed kan afsluiten en kan laten zien dat hij een plek op het EK verdient."


Op 10 september 2023 kwam Berghuis voor het laatst in actie voor Oranje, op bezoek bij Ierland

In de krochten van social media werd de afgelopen periode gesuggereerd dat Berghuis met opzet afwezig was bij Ajax, vanwege de penibele situatie in Amsterdam. Albers verbaast zich over die berichten. "Dat is gewoon bizar, want hij herstelt zeven dagen in de week. Elke dag is hij bezig om weer fit te worden. Maar ja, dat is de buitenwereld en mensen moeten zelf weten wat ze er van vinden. Ik weet wat hij ervoor doet en dat is heel veel. Niets is erger dan langs de kant staan en weten dat van alles je ontglipt op deze manier. Dat is natuurlijk doodzonde."

'Geen andere club gesproken, gesprekken met Kroes waren fantastisch'
In de afgelopen weken doken er in Turkije weer geruchten op over een transfer van Berghuis naar Besiktas. Eerder gaf de linkspoot te kennen dat de Turkse grootmacht 'wel eens heeft geïnformeerd' naar hem. Volgens Albers is een vertrek bij Ajax nu niet aan de orde. "Hij heeft nog een jaar contract. De gesprekken met Alex (Kroes, red.) gingen hier ook over, om het richting de toekomst op te pakken. Dan is het wel grappig om te lezen dat hij overal heengaat: naar Besiktas, of daarheen… We hebben niemand gesproken, geen andere club."

"We hebben juist gewacht op het moment dat Alex kwam, om het samen goed op te pakken", vervolgt Albers, die later erkent dat Kroes graag wilde verlengen met Berghuis. "De gesprekken waren superpositief. Fit worden en samen het gesprek aangaan over de toekomst was het nieuwe streven. Steven heeft nog een jaar contract, dus hij denkt niet: ik moet zo snel mogelijk weg zijn. Nee, Ajax is gewoon geweldig voor hem. Daarom is hij daar ook naar toe gegaan. Hij heeft pech gehad dat de organisatie niet goed is blijven functioneren na het vertrek van Ten Hag en Overmars."

Volgens Albers werd Berghuis zelf ook enthousiast van de gesprekken met Kroes. "Steven wil na deze twee verloren jaren graag nog een aantal heel goede dingen laten zien. Daar waren we over in gesprek en die gesprekken liepen fantastisch. Het is heel pijnlijk dat de situatie is omgedraaid (Kroes is inmiddels geschorst door Ajax, red.), ook voor Steven. Na de afgelopen gesprekken dachten we: wauw, dit is precies waarvoor hij ooit naar Ajax is gekomen."

Welke gevolgen het aanstaande vertrek van Kroes zullen hebben voor Berghuis, zal moeten blijken. "De rest van de Ajax-leiding was ook betrokken bij de gesprekken, dus niet alleen Alex. Marijn (Beuker, red.) en Kelvin (de Lang, red.) weten er ook van, maar ik ben bang dat ze straks overspoeld worden met alles wat over ze heen komt. Je hebt niet alleen het dossier-Berghuis, maar ook de dossiers van heel veel andere jongens. Dat zijn ook dingen die opgelost moeten worden. De workload wordt dus bizar."