'Ajax wil niet alleen Xavi, maar ook Jordi Cruijff naar Amsterdam halen'

'Ajax wil niet alleen Xavi, maar ook Jordi Cruijff naar Amsterdam halen'

3 april - 14:05 Laatste update: 14:20
190

De bestuurlijke chaos bij Ajax laat ook in Spanje de geruchtenmolen op volle toeren draaien. Nadat eerder Xavi Hernández al werd genoemd als mogelijke opvolger van John van 't Schip, meldt Diario SPORT nu dat Jordi Cruijff in beeld is als sportief directeur. 

Volgens de Spanjaarden ziet Ajax een hereniging van Xavi en Cruijff, die bij Barcelona al eens een tandem vormden, wel zitten. Daarbij zou Xavi op het veld de touwtjes in handen nemen, terwijl voor Cruijff een functie als sportief directeur zou zijn weggelegd. 'Ze spreken dezelfde voetbaltaal', is het oordeel van SPORT. 'Dat is iets waar Ajax rekening mee houdt bij het plannen van hun directe toekomst.'

Het medium schetst dat Cruijff en Xavi samen, met zeer beperkte middelen, voetballers als Andreas Christensen, Ilkay Gündogan en Franck Kessié naar Barcelona haalden. En hoewel Cruijff een naam draagt die een bepaalde reputatie met zich meebrengt, is dat niet waar Ajax naar kijkt. Volgens de Spanjaarden erkennen de Amsterdammers 'het eigen, zeer uitgesproken profiel' van de voormalig Oranje-international, die 'erin geslaagd is het respect van de voetbalwereld te verdienen, los van zijn afkomst'. 

Cruijff was na het vertrek van Marc Overmars al eens in beeld om de sportieve zaken van Ajax op zich te nemen, maar tot een akkoord kwam het destijds niet. 

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!