Van der Maarel na geweldige invalbeurt tegen PEC: 'Waarom stop ik eigenlijk?'

Van der Maarel na geweldige invalbeurt tegen PEC: 'Waarom stop ik eigenlijk?'

3 april - 23:39
16

Mark van der Maarel mocht voor het eerst in 2024 minuten maken voor FC Utrecht. De 34-jarige rechtsback verving Niklas Vesterlund in de rust tegen PEC Zwolle (5-1). De routinier is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer.  

"Ik schrok nogal, ja. Dat was even geleden", doelt Van der Maarel op het feit dat hij in de ploeg werd gebracht door Ron Jans. "Ik betaal netjes mijn contributie, maar ik werd niet opgesteld", lacht Van der Maarel voor de camera van ESPN. Van der Maarel viel uitstekend in en was belangrijk met zijn voorzet bij de 1-0 van Sam Lammers. "Ik zei ook al: dit waren 45 minuten, dus geef me er 90 en dan gaan we het zien."

"Ik kan nog wel wat", lacht Van der Maarel. "Waarom stop ik eigenlijk, is de vraag. Waarschijnlijk als ik morgen opsta, weet ik weer waarom ik stop." Het Utrecht-icoon lijkt niet op zijn beslissing terug te gaan komen. "Ik heb er vrede mee, al is het wel lastig. Zo'n keuze maak je één keer." Van der Maarel werd bejubeld door zijn teamgenoten na zijn voorzet. "Vanavond heb ik aardig genoten, dus dat wordt moeilijk slapen, denk ik", besluit hij.