FC Utrecht maakt gehakt van PEC Zwolle in zeer vermakelijke tweede helft

3 april - 21:54
48

FC Utrecht heeft een comfortabele zege geboekt op PEC Zwolle. De ploeg van Ron Jans was met 5-1 te sterk voor PEC in de eigen Galgenwaard. Al het spektakel speelde zich af na rust; alle zes de doelpunten werden in de tweede helft gemaakt.

FC Utrecht en PEC Zwolle hoopten zich beiden te kunnen revancheren voor de nederlagen van afgelopen weekend. Utrecht ging met 4-2 onderuit in De Kuip tegen Feyenoord, terwijl PEC Zwolle in eigen huis met 1-3 verloor van Ajax. Utrecht is in Stadion Galgenwaard van een ander kaliber; de ploeg van trainer Jans is al dertien thuiswedstrijden ongeslagen. Het spelbeeld was dan ook zoals verwacht, de thuisploeg maakte het spel en kwam tot de grootste kansen. De beste mogelijkheid was voor Victor Jensen, maar hij schoot naast.

Na rust kwam de wedstrijd pas écht los. Na twee minuten was het al raak voor Utrecht, Sam Lammers schoot een rebound binnen. Dat betekende alweer het vierde opeenvolgende doelpunt in de Eredivisie voor de spits. Enkele minuten later verdubbelde Jens Toornstra de voorsprong. Met een heerlijke uithaal schoot de middenvelder de 2-0 binnen.

Na een uur spelen deed PEC wat terug, Lennart Thy maakte de aansluitingstreffer. FC Utrecht bleek daar niet van te schrikken, in minuut 77 bracht invaller Isac Lidberg de marge terug naar twee. De doelpunten volgden elkaar in rap tempo op in de tweede helft. Twee minuten later was Lidberg opnieuw trefzeker, hij zette de 4-1 op het scorebord door van dichtbij binnen te schieten. Vlak voor tijd zorgde een andere invaller, Adrian Blake, voor de kers op de taart. De achttienjarige Engelsman bepaalde de eindstand op 5-1.