FC Utrecht-rechtsback Ter Avest staat voor vertrek

Ervaren FC Utrecht-back staat voor vertrek na aantrekken Horemans

28 maart om 16:20
Laatste update: 28 maart om 18:21

FC Utrecht lijkt rekening te houden met een vertrek van rechtsback Hidde ter Avest. Donderdagochtend maakte de club bekend dat Siebe Horemans komende zomer transfervrij overkomt van Excelsior. Daarnaast is Utrecht in gesprek met een aantal sterkhouders om hun contracten te verlengen. 

Volgens De Telegraaf speelt FC Utrecht met het aantrekken van Horemans in op een vertrek van Ter Avest. De 26-jarige rechtsback is komende zomer transfervrij en een langer verblijf in de Domstad lijkt er met de komst van Horemans niet in te zitten. Ter Avest kwam in 2021 over van het Italiaanse Udinese en speelde tot nu toe 99 wedstrijden voor Utrecht.

Niet alleen Ter Avest heeft een aflopend contract bij FC Utrecht, ook sterkhouders Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Jens Toornstra en Othman Boussaid zijn komende zomer transfervrij. De club is in gesprek met Van der Hoorn en Viergever om een eventuele contractverlenging te bewerkstelligen. Boussaid wil afwachten wat er op zijn pad komt voordat hij in gesprek gaat. Toornstra beschikt over een optie in zijn contract, waarover Utrecht zich later gaat buigen.

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!