FC Utrecht-aanvaller Romeny had meer opties: 'Interesse uit Engeland'

Utrecht-aanvaller kiest op gevoel: 'Er was interesse vanuit Engeland'

27 maart om 11:30

Ole Romeny kon na een ijzersterk seizoen in dienst van FC Emmen op veel interesse rekenen, uit zowel binnen- als buitenland. Uiteindelijk koos de aanvaller voor FC Utrecht, waar hij zich al snel thuis voelde, zo stelt hij in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur.

Romeny stapte in de afgelopen zomer over van FC Emmen naar FC Utrecht en ondanks enige pech is hij gelukkig met zijn transfer. "Voor mijzelf was het eerst lastig, want ik begon gelijk met een blessure. Sowieso heb ik dit seizoen een beetje pech met blessures, dus dat is kloten. Maar nee, het bevalt goed. Het is een hartstikke leuk team, een mooie club, een mooi stadion, goede fans."

Waar FC Utrecht een stroeve start van het seizoen kende, is er onder Ron Jans een opmars ingezet. "We zijn het nu ook weer een beetje aan het oppakken. Het begin was lastig natuurlijk, maar nu lijkt het weer op het echte Utrecht, dus dat is mooi om mee te maken", aldus Romeny, die zich snel op zijn gemak voelde in de Domstad. "Ik ben heel goed ontvangen. Zoals ik al zei, het is een leuk team. Elke dag hebben we met die jongens veel plezier en we genieten van het voetbal, het bevalt goed."

Bij FC Emmen maakte Romeny in het afgelopen seizoen een sterke indruk en was hij elfmaal trefzeker in 33 wedstrijden. Er was dan ook meer interesse. "Er waren wel meer opties, maar het gevoel dat ik bij Utrecht gelijk had… daar hoefde ik niet heel lang over na te denken. Dat was wel een stap die ik wilde maken, dus de keuze was snel gemaakt. Er was interesse vanuit de Championship, maar met mijn spel dacht ik dat een jaar in de Eredivisie beter zou zijn. Bij Utrecht had ik een goed gevoel, dus daarom heb ik die keuze gemaakt."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!

Of beluister de podcast hieronder!