Internazionale aast op Sam Beukema van Bologna

'Bologna-Nederlanders in trek: ook Beukema maakt mogelijk absolute toptransfer'

4 april om 10:26

Sam Beukema gaat mogelijk een absolute toptransfer maken deze zomer. De verdediger is in beeld bij Internazionale om Fransesco Acerbi te vervangen. Dat meldt Corriere dello Sport.

Internazionale is op zoek naar een versterking die in het centrum van de driemansverdediging kan spelen. Het perspectief van de inmiddels 36-jarige Acerbi wordt steeds troebeler in Milaan. De Italiaanse krant stelt dat de Italiaan 'móét worden vervangen', terwijl ook Stefan de Vrij een aflopend contract heeft. Beukema is in beeld om de nieuwe leider van de defensie te worden.

Corriere dello Sport plaats één kanttekening: Beukema speelt zijn wedstrijden vooral in een viermansverdediging. Toch lijkt Inter het aan te durven met de voormalig speler van Go Ahead Eagles. Beukema heeft nog een contract tot medio 2027 bij Bologna. Het is onbekend hoeveel de oud-AZ’er moet kosten.

De 25-jarige verdediger maakte deze zomer voor negen miljoen euro de overstap van AZ naar Bologna. Binnen een mum van tijd is Beukema daar uitgegroeid tot een sterkhouder. In totaal kwam de stopper al tot 28 duels voor de Serie A-verrassing van dit seizoen. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij vier assists.

Naast Beukema lijkt ook Joshua Zirkzee de overstap naar Milaan te gaan maken. De Nederlandse spits lijkt een voorkeur te hebben voor een overstap naar AC Milan, de rivaal van de mogelijke nieuwe club van Beukema. 

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!