Beukema grapt over teamgenoot: 'Qua populariteit haal ik het niet bij hem'

Beukema grapt over teamgenoot: 'Qua populariteit haal ik het niet bij hem'

9 maart - 18:54 Laatste update: 18:54
8

Sam Beukema verliet afgelopen zomer AZ voor een avontuur in de Serie A bij Bologna. Een op het oog grote stap voor de centrale verdediger pakt tot nu toe uitstekend uit. Bologna is dé verrassing in Italië dit seizoen en speelt mee voor Champions League-voetbal.

Beukema is uitgegroeid tot een grote meneer in de Italiaanse competitie. Door de supporters van Bologna wordt hij 'lo zio Sam' (Oom Sam) genoemd. Beukema heeft voor een van de meeste intercepties gezorgd in de competitie. Bovendien kreeg zijn ploeg, op Inter en Juventus na, de minste tegendoelpunten in de Serie A. "Vooraf weet je niet hoe groot de stap zal zijn", begint Beukema tegenover NU.nl. "Maar wij troffen bij de competitiestart AC Milan, Juventus en Napoli."

"Dan sta je direct tegen Olivier Giroud, Dusan Vlahovic en Victor Osimhen. Aardige klanten", beschrijft Beukema zijn directe tegenstanders. "Het was pittig. Anders dan een spits van FC Volendam, maar ik had daarna wel het gevoel dat ik dit niveau aan kan." Beukema maakte op bezoek bij Inter in de Coppa Italia zijn eerste doelpunt voor Bologna. "Op dat moment besef je niet zo goed wat je hebt gedaan, maar na afloop zeiden mensen uit m'n omgeving: 'Hé, kijk even wat je doet, scoren voor 80.000 man in San Siro.' Dat was weer zo’n besefmomentje."

Bologna beschikt zelf ook over een topspits, namelijk landgenoot Joshua Zirkzee. "Qua populariteit haal ik het niet bij Josh (Zirkzee, red.). Hij is een superster. Josh valt ook wat meer op, door zijn haar en lengte. En natuurlijk omdat hij onze topscorer is", lacht Beukema.