Slot vreest het ergste voor Hartman: 'Kans dat hij in 2024 niet meer speelt'

Slot vreest het ergste voor Hartman: 'Kans dat hij in 2024 niet meer speelt'

4 april - 18:48 Laatste update: 19:02
54

Arne Slot vreest dat Quilindschy Hartman dit kalenderjaar niet meer in actie gaat komen voor Feyenoord. De linksback liep een zware knieblessure op tijdens het thuisduel met FC Utrecht (4-2) en de trainer onthult dat de kwetsuur mogelijk nog ernstiger is dan eerst gemeld.

"Hij is een positieve jongen. Gisteren was Hartman op de club. Dan is hij op dat moment weer vrolijk, maar we kunnen allemaal voorstellen dat hij 's avonds op de bank een ander gevoel heeft", begint Slot in gesprek met ESPN. Hartman was bij Feyenoord bezig aan 'een uitstekend seizoen'. "Hij werd door Ronald Koeman elke periode opgeroepen voor het Nederlands elftal en iedereen was enthousiast. Het was niet uit te sluiten dat hij komende zomer een transfer zou gaan maken. Als je zo'n knieblessure oploopt, dan doet wat met iedereen. De kans is dat hij in 2024 niet meer gaat spelen", onthult hij.

Tegen FC Volendam is Marcos López de vervanger van de zwaar geblesseerde Hartman, terwijl tegen FC Utrecht Bart Nieuwkoop nog in het veld kwam. "Afgelopen wedstrijd kwamen we met 2-0 achter en gingen we extreem aanvallend spelen met weinig mensen achter de bal. Het is de vraag of je een wedstrijd zo gaat starten", legt Slot zijn keuze uit. "Marcos is al anderhalf jaar een geweldige medespeler voor alle jongens. Dan mag hij ook een keer de kans krijgen als Hartman geblesseerd is. Een soort herexamen, maar wij weten dat hij een goede speler is. Maar dat hebben jullie misschien niet altijd gezien."

Waken voor schorsingen richting Klassieker 
Aankomende zondag staat voor Feyenoord een thuiswedstrijd te wachten met aartsrivaal Ajax. Giménez en Timber staan tegen FC Volendam op scherp en bij een gele kaart moeten zij de Klassieker aan zich voorbij laten gaan. Slot gaat hier proberen rekening mee te houden. "Als de wedstrijd zich zo ontwikkelt, dan zou dat kunnen. Maar Calvin speelt geen negentig minuten en de vraag is ook bij Yankuba Minteh, die in de ramadan zit, of dat verstandig is. Dus er zijn meer spelers waar, mits de stand het toelaat, over nagedacht kan worden."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!