Eredivisie-flops: AZ hofleverancier na demasqué in Almelo, duo van Feyenoord

Eredivisie-flops: AZ hofleverancier na demasqué in Almelo, duo van Feyenoord

5 april - 11:00
43

De midweekse speelronde 28 zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. AZ is hofleverancier na de totale off-day in Almelo, terwijl Feyenoord na het bloedeloze gelijkspel bij FC Volendam een tweetal levert. Ook Ajax is vertegenwoordigd. 

Diant Ramaj (Ajax)
Lang leek Ajax de drie punten in Amsterdam te houden, tot het aanbreken van de 92e minuut. De doorgaans zo betrouwbare Ramaj grabbelde en Go Ahead Eagles-captain Bas Kuipers pakte dat verlate paascadeau maar al te gretig uit.

Riechedly Bazoer (AZ)
Eigenlijk zakte heel AZ door het ijs bij Heracles Almelo, maar Bazoer was misschien wel de grootste dissonant aan Alkmaarse zijde. Bazoer veroorzaakte de eerste Heracles-penalty, was slap in de duels en slordig aan de bal. Na ruim een uur haalde trainer Maarten Martens hem naar de kant.

Kristijan Belić (AZ)
Ook Belić speelde in Almelo als een natte krant. De middenvelder veroorzaakte letterlijk twee minuten na de eerste strafschop een nieuwe penalty door een oliedomme en onnodige tackle in te zetten. Ook aan de bal deed de geboren Belg eigenlijk niets goed. Martens liet hem na rust dan ook achter in de kleedkamers. 

Santiago Gimenez (Feyenoord)
Gimenez is nog altijd niet de Gimenez van voor de winterstop. De Mexicaan had de bal na 18 minuten spelen in Volendam breed moeten leggen op Yankuba Minteh, maar ging voor eigen succes en faalde. Ook daarna kreeg hij nog een aantal grote kansen, maar de spits slaagde er maar niet in om het net te vinden.

Wouter Goes (AZ)
Met Goes staat er nóg een AZ-verdediger in de wekelijkse floplijst. De stopper was Bryan Limbombe helemaal kwijt voorafgaand aan de 2-0 en stond niet veel later met haast onbegrijpelijk balverlies ook nog aan de basis van derde tegentreffer voor AZ. 

Jasper Schendelaar (PEC Zwolle)
De keeper van PEC moest in De Galgenwaard maar liefst vijf keer vissen. Bij de 1-0, de 4-1 en vooral de 5-1 van FC Utrecht zag Schendelaar er niet echt lekker uit, al werd hij ook niet echt geholpen door zijn verdedigers.  

Carlens Arcus (Vitesse)
Het was dinsdag op z'n zachtst gezegd niet de dag van Arcus. De rechtsback schoof de bal bij de 0-1 van Sparta zomaar in de voeten van Shunsuke Mito, bij de 0-3 van de Rotterdammers dekte de rechtervleugelverdediger lucht en bij de vierde Sparta-goal liet hij zich kinderlijk eenvoudig aftroeven in de lucht. 

Yankuba Minteh (Feyenoord)
Op een goede dag is Minteh echt niet te stoppen, maar de grillige Gambiaan heeft er ook wedstrijden tussen zitten waarin hij onvoldoendes haalt. Uit bij Volendam hielp hij na rust op hele wilde wijze een grote kans om zeep, terwijl hij ook op andere momenten betere keuzes had moeten maken.