Seedorf bekeerde zich tot islam: 'Zat in beste fase van mijn leven'

Seedorf bekeerde zich tot de islam: 'Dat was een van de beweegredenen'

5 april om 12:00
Laatste update: 5 april om 12:17

Clarence Seedorf heeft een boekje open gedaan over zijn bekering tot de islam. De oud-prof groeide op als katholiek, toonde daarna een periode veel interesse in het boeddhisme en besloot mede door zijn levensstijl een geloofskeuze te maken. 

"Dat is drie jaar geleden", vertelt Seedorf over zijn bekering tot de islam in de podcast Real Talk van NandoLeaks. "Heel veel mensen bekeren en gaan dan heel diep in de religie omdat ze fout zitten in het leven. Voor mij was het juist het omgekeerde. Ik zat eigenlijk in de beste fase van mijn leven. Daarna ben ik gaan nadenken: waarom heb ik voor de islam gekozen?"

Volgens Seedorf heeft zijn keuze voor de islam te maken met zijn manier van leven. "Ik ben eigenlijk, vanaf heel jong al, constant een wereldburger geweest. Dus je hoort overal bij, maar ook overal niet echt helemaal bij. De moslimcommunity is natuurlijk een hele grote in de wereld. Dat was een van de beweegredenen, omdat ik nooit echt deel heb uitgemaakt van een community. Ik was altijd aan het reizen en in de wereld."

Seedorf hecht waarde aan het onderdeel zijn van een community. "Het is niet zozeer houvast, maar het gevoel dat je er deel van uitmaakt. Voor mij zeggen alle religies min of meer hetzelfde. De ene religie vindt zich beter dan de ander, maar dat is voor iedereen persoonlijk." Zelf groeide Seedorf op in een katholiek gezin. "Maar ze hebben me nooit geforceerd. Een bepaalde periode was ik helemaal van het boeddhisme, dat vond ik ook heel interessant."

"Het is voor sommige mensen niet helemaal te vatten omdat die niet veel hebben gereisd. Maar zie het maar zo: als je buiten je eigen omgeving gaat, zie je andere dingen. Doordat je andere dingen ziet, kan je op een gegeven moment bepaalde geloven die je hebt, aanpassen. Dat is heel interessant", besluit Seedorf.