Seedorf zegt dat er geen sprake is van Ajax-terugkeer

Seedorf reageert stellig op veelgestelde Ajax-vraag: 'Geen sprake van'

4 april om 10:04

Clarence Seedorf sluit niet uit dat hij in de toekomst terugkeert bij Ajax. De Amsterdamse club staat momenteel in brand, maar de oud-middenvelder kreeg nog geen telefoontje. De oud-middenvelder benadrukt dat er voorlopig geen sprake is van een terugkeer. 

Nadat Alex Kroes dinsdag geschorst werd door Ajax, wordt er volop gespeculeerd over wie de nieuwe CEO van de Amsterdammers moet worden. De club is bovendien op zoek naar een nieuwe technisch directeur én een nieuwe trainer. Seedorf volgt Ajax nog op de voet. "De algemene informatie, wedstrijden. Zeker weten. Ik ben opgegroeid binnen Ajax, dus alles wat er gebeurt bij de club, dat volg je", aldus de oud-spelverdeler tegenover AT5.

"Je hoopt altijd dat dingen gewoon goed kunnen gaan voor de club, maar net zoals in het leven heb je soms te maken met mindere momenten", vervolgt Seedorf, doelend op de onrust bij Ajax. Volgens de oud-Ajacied is het vooral belangrijk voor Ajax om 'samen te blijven' en 'rustig te blijven'. Het lijkt er niet op dat Seedorf hier op korte termijn aan gaat bijdragen. "We kunnen niet weten wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar voorlopig is daar geen sprake van."

Toch sluit Seedorf een terugkeer naar de Amsterdammers niet volledig uit. "Nee, ik zeg net dat ik niet weet hoe ik in de toekomst zou moeten kijken. Ik zeg altijd dat alles in het leven kan gebeuren." De oud-middenvelder van onder meer AC Milan en Real Madrid benadrukt wel dat hij nog niet gebeld is. "Iedereen kan altijd bellen, maar dat is denk ik even niet relevant. Ik denk dat Ajax genoeg te doen heeft om te focussen op wat er gedaan moet worden en ik hoop dat de club heel snel rust kan vinden."

Eerder werd de naam van Seedorf genoemd door enkele Ajax-fans. Bekijk de video hieronder: