Van Basten vernietigend over Seedorf: 'Op een niet leuke manier eigenwijs'

Van Basten haalt uit naar Seedorf: 'Zou ik als werkgever niet mee willen werken'

2 april om 06:52
Laatste update: 2 april om 10:40

Ruud Gullit begrijpt niet waarom in Nederland niet alle deuren opengaan voor Clarence Seedorf, maar Marco van Basten denkt wel te weten waar het aan ligt. In Rondo spreekt de voormalig bondscoach, die in die hoedanigheid werkte met Seedorf, uit dat laatstgenoemde 'op een niet leuke manier' eigenwijs is.

"Deze man heeft vier keer de Champions League gewonnen, meer dan wij", vangt Gullit aan. "En toch kijken ze naar hem op een manier waarvan ik denk: hoe is dat nou mogelijk? Voor deze man moeten alle deuren toch opengaan? Ik snap er niets van."

Van Basten denkt echter te weten waar het aan ligt. "Seedorf hebben we op heel veel manieren op de televisie gezien, en ik vind het gewoon een heel eigenwijze gozer. Dat is wel iets waar je een keuze in moet maken. Ik zou als werkgever niet met zo'n eigenwijze gozer gaan werken. Hij is niet op een leuke manier eigenwijs. Ik heb hem meegemaakt. Sommige mensen hebben daar geen trek in."

"Ik heb het zelf meegemaakt met de Commissie Mijlans", stelt Gullit. "De KNVB heeft zelf aangegeven dat ze meer diversiteit wilden, en dat is gelukt. We hebben een vrouw, we hebben Nigel de Jong, we hebben Michael Reiziger. Die werd met het tweede van Ajax kampioen, dan denk je dat hij doorgeschoven gaat worden, maar nee. Die wordt ineens voorbijgestreefd door Heitinga, dat is toch gek?"