Van Basten looft Feyenoord na comeback: 'Dit is de beste ploeg van Nederland'

Van Basten looft Feyenoord na comeback: 'Dit is de beste ploeg van Nederland'

1 april - 21:22
168

Feyenoord is de beste ploeg van Nederland, zo meent Marco van Basten. De voormalig spits is onder de indruk van de wijze waarop de Rotterdammers zich herpakten na een 0-2 achterstand tegen FC Utrecht en spreekt bij Rondo uit de ploeg van Arne Slot de beste in de Eredivisie te vinden.

"Het begon ongelukkig voor Feyenoord, maar het is geen toeval dat ze met 4-2 winnen", opent Van Basten. "Ze hebben daarna echt een tandje bijgezet en ze hebben FC Utrecht vastgepakt en niet meer losgelaten. Utrecht kwam niet meer van de eigen helft af. Volledig terecht dat ze gewonnen hebben, Utrecht had gewoon geen antwoord. Ik vond het echt een bewijs van dat dit de beste ploeg van Nederland is."

"Ik vond het een van de beste wedstrijden die ik gezien heb", haakt Ruud Gullit in. "Ik heb een Feyenoord gezien dat Utrecht beetpakte. Ze waren gemeen, ze waren aan het pressen en er werd ook gewoon goed gevoetbald. Ik vond het zo leuk om naar te kijken, want Utrecht speelde ook gewoon zo in de eerste helft. Feyenoord deed er een tandje bij en toen gingen ze er overheen. Ik vond het geweldig om naar te kijken."

"En met voetbal, hè. Het is vanuit achteruit, goed de bal rond laten gaan. Als je ziet hoe snel het positiespel gaat in kleine ruimtes, dat vind ik echt indrukwekkend. Dat is de handtekening van Slot", voegt Van Basten nog toe.