Guidetti ziet 'onvoorstelbaar' Ajax: 'Moet een extra nederlaag bij in De Kuip'

Guidetti ziet 'onvoorstelbaar' Ajax: 'Moet een extra nederlaag bij in De Kuip'

4 april - 08:30 Laatste update: 17:00
288

John Guidetti concludeert dat de verhoudingen tussen Feyenoord en Ajax volledig zijn gedraait. De Rotterdammers moeten komende zondag winnen van de aartsrivaal uit Amsterdam, stelt de spits, die in 2012 met een hattrick in de Klassieker een heldenstatus verwierf in De Kuip. 

Die ene dag in januari van 2012 zal bij menig Feyenoord-fan nog in het geheugen gegrift staan. Onder leiding van trainer Ronald Koeman werd Ajax met 4-2 verslagen. Cultheld Guidetti maakte drie doelpunten. "Jonge supporters van Feyenoord weten het misschien niet. Maar in die tijd won Feyenoord niet zomaar van Ajax", vertelt de Zweed in gesprek met het Algemeen Dagblad

Wedden

Meer odds

"Het voelde toen als een keerpunt, een moment waarop de club na alle moeilijke jaren weer de weg omhoog vond", vervolgt de inmiddels 31-jarige Guidetti, die vandaag de dag uitkomt voor het Zweedse AIK. "Toen ik kwam, moesten Leroy Fer en Georginio Wijnaldum verkocht worden aan de directe concurrenten FC Twente en PSV. Feyenoord kwam van de tiende plek. Er stond een soort veredeld jeugdelftal met een geweldige trainer Ronald Koeman. Maar we gingen ervoor, volle bak."

Ruim twaalf jaar later is de situatie heel anders. Het is al lange tijd crisis in Amsterdam, terwijl Feyenoord onder Arne Slot in rustig vaarwater verkeert en al bijna drie seizoenen lang een erg hoog niveau haalt. "Feyenoord moet winnen van Ajax zondag", blikt Guidetti vooruit. "Maar eerst Volendam-uit. Niets meer laten liggen nu en wie weet dat PSV nog wel meer gaat haperen. En Ajax? Die zitten in een seizoen waarin echt alles misgaat. Onvoorstelbaar bijna. Daar moet nog een extra nederlaag in de Kuip bijkomen zondag."

"Toen wij met 4-2 wonnen in 2012 was dat reden voor drie dagen feest. Inmiddels voelt dat waarschijnlijk anders. Is het iets wat normaal gevonden zal worden. Zoals het hoort."