Premier League-top kijkt naar Crysencio Summerville

'Achttal topclubs uit Europa klaar om Leeds te benaderen voor Summerville'

6 april om 10:15
Laatste update: 6 april om 10:44

Crysencio Summerville wordt 'bekeken' door verschillende clubs uit de Premier League en andere Europese competities. Met dat gerucht komt het Britse HITC, dat meldt dat de goede vorm van de 22-jarige aanvaller van Leeds niet onopgemerkt blijft.

Zijn zeventien treffers en acht assists in het Championship, het tweede niveau van Engeland, hebben Summerville naar verluidt op de radar gezet van een achttal clubs. De Premier League-clubs Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur en West Ham United zouden erg onder de indruk zijn van de buitenspeler. 

Ook buiten Engeland zou Summerville, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep, er goed opstaan. Atlético Madrid, Bayer Leverkusen en FC Porto worden ook genoemd als mogelijke geïnteresseerden in de diensten van de Nederlander. 

HITC meldt dat de clubs klaar zijn om af te tasten wat Leeds voor Summerville vraagt. Zijn contract bij de huidige nummer twee van het Championship loopt nog tot medio 2026, al lijkt Leeds aan te sturen op een contractverlenging bij een eventuele promotie naar de Premier League. 

VoetbalPrimeur sprak onlangs met Crysencio Summerville over onder andere zijn 'maten' bij Feyenoord en de mogelijke promotie naar het hoogste niveau van Engeland. Dat interview lees je hier

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: