'Welkome opsteker voor Ajax: Brobbey hervat groepstraining richting Klassieker'

'Welkome opsteker voor Ajax: Brobbey hervat groepstraining richting Klassieker'

6 april - 18:55
64

Brian Brobbey heeft de groepstraining hervat bij Ajax, in aanloop naar De Klassieker. Vrijdag deed de aanvaller voor het eerst weer mee met de rest van de selectie, terwijl hij zaterdag ook op het trainingsveld stond.

Ajax heeft Brobbey in de laatste duels moeten missen, nadat hij op bezoek bij Sparta Rotterdam tegen een hamstringblessure aanliep. Trainer John van 't Schip vertelde al dat hij Brobbey hoopt te kunnen gebruiken in De Klassieker. De voortekenen zijn positief: de spits heeft deelgenomen aan de laatste twee trainingssessies voor het uitduel bij Feyenoord.

Wedden

Meer odds

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het lijkt daardoor aannemelijk dat Brobbey zondag meereist naar De Kuip. Hoelang de aanvaller het vol kan houden, zal nog moeten blijken. Voor Ajax is de terugkeer van Brobbey een welkome opsteker, omdat Chuba Akpom afgelopen week ook in de lappenmand belandde.

Feyenoord en Ajax staan zondagmiddag om 14.30 uur tegenover elkaar in De Kuip. De Rotterdammers stevenen af op de tweede plek, die recht geeft op Champions League-voetbal. Ajax moet alle zeilen bijzetten om de vijfde positie vast te houden op de ranglijst.