Kluivert en Van Basten worden het niet eens over Brobbey: 'Hij moet beter zijn'

Kluivert en Van Basten worden het niet eens over Brobbey: 'Hij moet beter zijn'

1 april - 22:59
19

Patrick Kluivert is gecharmeerd van Brian Brobbey en is van mening dat de Ajacied een 'superspits' is voor Ajax. Marco van Basten erkent de waarde van Brobbey voor Ajax, maar stelt in Rondo dat de spits niet van hetzelfde kaliber is als Kluivert was.

Toen Brobbey in een moeilijke periode zat, had Kluivert zo nu en dan contact met de Ajacied. Nog steeds spreken de twee elkaar weleens. "Af en toe wel ja, ik vind het een superspits. Voor Ajax is hij echt een heel goede spits", aldus Kluivert, die in Brobbey een ander type ziet dan hijzelf was. "Ik was heel anders dan Brian, maar ik denk dat hij op dit moment voor Ajax wel goud waard is."

"Daar heeft hij gelijk in, dat hij goud waard is voor Ajax", stelt van Basten, alvorens een nuance aan te brengen. "Maar om te zeggen dat hij een superspits is… als jij nou kijkt naar wat een spits van Ajax nodig heeft. Qua techniek, qua balbehandeling, qua samenspel. Dan vind ik hem persoonlijk niet zo geweldig, niet zoals jij was. We zijn met z'n allen heel blij dat hij speelt, maar als je hem gaat ontleden zou hij eigenlijk nog beter moeten zijn, toch?"

"De potentie is hoog", spreekt Kluivert. "Op dit moment laat hij goede dingen zien, maar ook dingen die beter kunnen. Hij moet meer een killer zijn voor het doel. Hoe hij is als aanspeelpunt, daar hoeven we niet aan te twijfelen. Maar de spelers om hem heen kunnen ook meer in dienst van hem spelen. Ik denk dat hij nog te veel zijn eigen kansen moet creëren."