Van der Vaart gaat los op Ajax: 'Niveau nul, ik kan het beter met dit figuur'

Van der Vaart gaat los op Ajax: 'Niveau nul, ik kan het beter met dit figuur'

8 april - 07:38
57

Rafael van der Vaart wil zondag 7 april 2024 het liefst zo snel mogelijk uit zijn geheugen wissen. Ajax werd in De Kuip weggevaagd door Feyenoord, dat een tegenstander uit Amsterdam 'van het niveau nul' trof, aldus de Studio Voetbal-analist.

"Het is echt van het niveau nul", zegt Van der Vaart, die stelt dat er niet meer uit de spelersgroep te halen valt. "Je kunt er elke trainer op loslaten, maar het heeft gewoon geen zin. Dat is heel pijnlijk, maar wel de realiteit. Er is 117 miljoen opgegeven, maar ik zit te kijken en denk: met dit figuur kan ik het beter."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart vindt dat Ajax op dit moment niet meer dan 'vijf of zes goede spelers' heeft. "Als goede speler heb je ook iets van: Ik heb een paar gasten achter me staan die er niet zo veel van kunnen. Zij kunnen dat nooit zeggen, maar ik wel aan deze tafel. Het zijn ook nog eens slechte spelers zonder vertrouwen. Dan blijft er heel weinig over. Ze gaan naar De Kuip en denken: als het maar onder de vijf blijft."

Bergwijn
Pierre van Hooijdonk stoort zich aan de manier waarop Steven Bergwijn het aanvoerderschap in vult. "Die heeft de aanvoerdersband gekregen en mag een keer kop of munt zeggen, maar voor de rest hoor ik hem niet. Je mag toch wel een keer iets zeggen in het veld? Niks!"