Verbijstering bij NOS en ESPN over actie Bergwijn: 'VAR heeft medelijden met Ajax'

Verbijstering bij NOS en ESPN over actie Bergwijn: 'VAR heeft medelijden met Ajax'

8 april - 06:55
121

Dat Steven Bergwijn in de Klassieker géén rode kaart kreeg, zorgt voor verbijstering bij Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay (NOS) en Marciano Vink en Kenneth Perez (ESPN). De analisten vinden unaniem dat de Ajax-captain de zwaarste straf had moeten krijgen.

Bergwijn was zijn frustraties niet de baas en sloeg tegenstander Bart Nieuwkoop in een volle sprint in diens nek. Het is onbegrijpelijk dat scheidsrechter Danny Makkelie en vooral de VAR van dienst niet ingreep, klinkt het bij Studio Voetbal. "De VAR had medelijden (met Ajax, red.)", reageert Van der Vaart.

"Natuurlijk is dit een rode kaart", haakt Van Hooijdonk in. "Als jij je tegenstander bewust slaat, is dat een rode kaart." Ibrahim Afellay wist niet wat hij zag. "Het is bizar. Je moet dus wachten tot iemand het ziekenhuis ingeslagen wordt?"

Bij Dit was het Weekend spreekt ook Vink zijn verbazing uit. "Ik had het idee dat dit een VAR-moment zou worden", zegt hij. "Volgens mij zag Makkelie het niet goed, maar dit is pure frustratie. We hebben vaker gezien dat spelers wegkomen met zoiets, maar ik dacht op dat moment echt: dit is rood."

Perez keek vooral op van de reactie van Bergwijn, die de opgekrabbelde Nieuwkoop nog het een en ander toewenste. "Dan ook nog stoer doen...", schudt de Deen, die er overigens niet hélemaal over uit is dat het een rode kaart is, het hoofd.