Vink snoeihard voor Ajax-talent: 'Sokjes naar beneden, tapeje om de hand...'

Vink snoeihard voor Ajax-talent: 'Sokjes naar beneden, tapeje om de hand...'

7 april - 22:22 Laatste update: 22:48
148

Marciano Vink heeft zich zondagavond bij Dit was het Weekend erg kritisch uitgelaten over Jorrel Hato. De ESPN-analist vindt de Ajax-verdediger al langer een wat arrogante indruk maken. Zo ook in de Klassieker tegen Feyenoord (6-0). 

Feyenoord kende zondagmiddag geen enkele moeite met Ajax, wiens spelers volgens Vink totaal geen besef hebben van waar hun beperkingen liggen. "Deze jongens hebben geen idee", begint de analist zijn zeer kritische betoog. "Als jij in De Kuip speelt, en je wordt constant onder druk gezet, dan mag je dit niet doen", doelt hij op de grote hoeveelheid persoonlijke fouten aan Amsterdamse zijde. "Dat gebeurde Hato, Van den Boomen. Het was zó naïef. Het was niet om aan te gluren. Dan kom je in de slotfase nog tot één doelpoging. Dat je het een schot op doel noemt, vind ik nog heel loyaal van Opta (statistiekenbureau). 

Vervolgens licht Vink Hato uit. "We hebben hem bewierookt. Een jonge jongen, hij deed het ontzettend goed. Maar er is de laatste maanden een attitude, een houding. Heel veel fouten, sokjes naar beneden, tapeje om je hand. Je bent nu international, je staat basis, bent aanvoerder: dan vind ik dat je zo beoordeeld moet gaan worden. Het kan niet zo zijn dat je in dit soort wedstrijden niet thuisgeeft."

"Het was een beetje zoals hij die wedstrijd heeft gespeeld bij Liverpool", wijst Vink naar tafelgenoot Kenneth Perez, die onlangs met de Ajax-legends (oud-profvoetballers) tegen de legends van Liverpool speelde. "Een bepaalde gearriveerdheid, hautain", vervolgt Vink. "Ik kan hetzelfde zeggen van Kaplan. Er zit een bepaalde gemakzucht in zijn spel. Het jezelf hoger inschatten dan dat je bent."