VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier na Ajax-slachting, ook PSV-trio

8 april - 10:00
36

Feyenoord is na de enorme afstraffing van Ajax hofleverancier van VP's Elftal van de Week. De Rotterdammers zijn na de 6-0 overwinning op de aartsrivaal vertegenwoordigd met een viertal. Ook PSV, dat maar weer eens toonde mijlen ver boven de rest uit te steken, is volop terug te vinden in het eervolle elftal.

Jasper Cillessen (NEC)
NEC won uiteindelijk overtuigend van aartsrivaal Vitesse (0-3), maar wankelde in de openingsfase echt even. Cillessen hield de Nijmegenaren op de been met een aantal zeer fraaie en katachtige reddingen. De doelman verkeert richting de bekerfinale van 21 april tegen Feyenoord echt in uitstekende vorm.

Bart Nieuwkoop (Feyenoord)
Nieuwkoop presenteerde zich in de Klassieker vanaf minuut één als absolute aanjager van Feyenoord. De rechtervleugelverdediger gooide alles in de strijd, nam het publiek mee en liet Ajax direct weten dat er niets te halen viel in De Kuip. Dat straalde af op zijn medespelers, die daar gretig in mee gingen.

Justin Hoogma (Heracles Almelo)
De centrumverdediger en aanvoerder van de Almeloërs speelde uit bij Sparta een zeer degelijke wedstrijd. Ook stond hij met een zeer fraaie zweefkopbal aan de basis van de comeback van Heracles, dat met twee overwinningen in één week flink afstand genomen heeft van de onderste regionen.

David Hancko (Feyenoord)
Feyenoord hoefde in de Klassieker eigenlijk geen moment écht te verdedigen, omdat de Rotterdammers vrijwel de hele wedstrijd zo hoog op het veld stonden. Desondanks speelde Hancko, niet voor het eerst dit seizoen, een zeer puike wedstrijd. De Slowaak bekroonde zijn goede optreden nog voor rust met de 3-0 tegen het kansloze Ajax.

Sergiño Dest (PSV)
Dest steekt al wekenlang in grootse vorm, en liet ook tegen AZ weer zien dat eigenlijk geen enkel Eredivisie-elftal zijn aanvalsdrift weet te stoppen. Dat kwam perfect tot uiting in de 91e minuut, toen de Amerikaans international nog even vrolijk diep ging, directe tegenstander David Møller Wolfe het bos in stuurde na een versnelling én Jesper Uneken in staat stelde om zijn debuut luister bij te zetten met een doelpunt.

Joey Veerman (PSV)
Zo verfijnd, zo subtiel. Veerman speelde tegen AZ weer een geweldige wedstrijd. De middenvelder leverde zowel bij de eerste PSV-goal als bij de derde PSV-goal een werkelijk oogstrelende voorassist. Ruim tien minuten voor tijd zette hij een kroon op zijn geweldige optreden, door van buiten de zestien heel beheerst en heel fraai raak te schieten.

Yankuba Minteh (Feyenoord)
Minteh speelde tegen Ajax misschien wel de perfecte wedstrijd. De vleugelaanvaller ontfutselde Ahmetcan Kaplan de bal om vervolgens de assist bij de 1-0 te verzorgen, maar dat bleek slechts een voorproefje van wat de Gambiaan nog meer in petto had. Ruim één minuut later rondde hij zelf af met rechts, om vervolgens even na rust schitterend raak te krullen met links. Het is voor Feyenoord echt te hopen dat deze speler ook volgend seizoen nog in De Kuip speelt.

Sam Lammers (sc Heerenveen)
Wie stopt Lammers? Heerenveen in ieder geval niet. De spits van FC Utrecht scoorde in Friesland voor het vijfde Eredivisie-duel op een rij. Beide goals verraden grote klasse en daarnaast liet Lammers zien tweebenig te zijn. Bij zijn eerste goal schoot hij de bal met links hard achter doelman Mickey van der Hart, die een kleine tien minuten voor tijd opnieuw verschalkt werd door de huurling. Voorafgaand aan zijn tweede goal, die hij maakte met rechts, gooide Lammers er nog een schaar en een prachtige kap uit.

Igor Paixão (Feyenoord)
De vleugels van Feyenoord vermorzelden de Ajax-verdediging. Naast Minteh speelde ook Paixão een geweldige wedstrijd in De Kuip. De Braziliaanse dribbelaar verzorgde zowel de openingstreffer, als het slotakkoord van de Klassieker. Toch deed hij zo veel meer dan twee keer scoren. Paixão was, net als vrijwel zijn teamgenoten, een continue plaaggeest voor de volstrekt kansloze Amsterdammers.

Luuk de Jong (PSV)
Miste in de openingsfase nog op schlemielige wijze een grote kans, maar daarna deed De Jong wat hij het liefste doet en het beste kan: scoren. De PSV-spits maakte er uiteindelijk twee en vijzelde zijn seizoenstotaal daarmee op naar 24.

Robert Mühren (FC Volendam)
Wordt Volendam de lazarus van dit Eredivisie-seizoen? De Palingboeren leken lange tijd al afgeschreven, maar doen door de 3-2 zege op RKC Waalwijk weer écht mee. Voor die driepunter moet het vooral Mühren bedanken. De ervaren en sluwe spits maakte zondagmiddag in het Kras Stadion twee van de drie doelpunten.