Van der Vaart wuift suggestie weg na Klassieker: Wie dat zegt, spoort niet

Van der Vaart wuift suggestie weg na Klassieker: "Wie dat zegt, spoort niet"

8 april - 21:39 Laatste update: 21:42
45

Youri Mulder heeft zich verbaasd over de houding van de Ajax-spelers tijdens De Klassieker, terwijl Rafael van der Vaart zich 'dood schaamde'. Ajax verloor met 6-0 in De Kuip, maar Van der Vaart en Marco van Basten willen John van 't Schip niet aanwijzen als schuldige.

Feyenoord walste zondag over Ajax heen, wat een monsterscore opleverde. Mulder kan dat niet los zien van de houding van de Ajax-spelers. "Feyenoord wilde het zeker meer, ja", begint hij bij Rondo. "Maar de manier waarop Ajax speelde: op een gegeven moment moet je ook beseffen dat dat niet gaat werken. Ze maken ook zulke domme fouten: het is bijna een soort arrogantie, samen met angst."

"Ik zag Hato bij 6-0 ook nog een no look-pass geven. Ze zijn echt gewoon van de leg, dat is wel duidelijk", vervolgt Mulder. Vervolgens komt Van der Vaart aan het woord. "Ik kan er echt boos van worden. Ze zijn voor zo veel geld gehaald. Dan zit je ernaar te kijken en dan schaam je je eigenlijk gewoon dood."

Met de suggestie dat Feyenoord en Ajax er nu heel anders voor zouden staan als ze elkaars trainer hadden, is Van der Vaart het niet eens. "Wie dat zegt, spoort niet. Hij (Arne Slot, red.) is iets beter misschien..." Van Basten is het daar mee eens. "John heeft natuurlijk wel het verschil gemaakt ten opzichte van Steijn. Die stond zeventiende, John nu zesde. Maar ja..."