Elfrink en De Mos zien 'strateeg' bij PSV: 'Als dat er niet is... kijk naar Ajax'

Elfrink en De Mos zien 'strateeg' bij PSV: 'Als dat er niet is... kijk naar Ajax'

8 april - 20:47
26

Rik Elfrink en Aad de Mos weten waarom PSV dit seizoen de sterkste ploeg van Nederland is. In een nieuwe aflevering van Elfrink & De Mos meent het duo dat de voorzitter van de Raad van Commissarissen een belangrijke rol heeft in het succes.

Trainer Peter Bosz kan op lof rekenen van Elfrink en De Mos, maar het duo ziet ook een andere cruciale factor in het success, namelijk RvC-voorzitter Robert van der Wallen, die langer bij de club actief blijft. "Dat is een strateeg. Het wegsturen van John de Jong en Toon Gerbrands heeft perfect uitgepakt", stelt De Mos.

"Je ziet wat het oplevert als er naar binnen en buiten toe duidelijkheid is", vervolgt de oud-trainer van de Eindhovenaren. "Met korte lijnen. Een voetbaldrie-eenheid met Earnest Stewart, Marcel Brands en Peter Bosz. Als dat er niet is... Kijk maar naar Ajax."

Elfrink en De Mos zijn het erover eens dat het onmogelijk zal zijn voor PSV om het elftal bij elkaar te houden. Wel zijn de mannen van mening dat de Eindhovenaren alles in het werk moeten stellen om Malik Tillman behouden. "Die twaalf of dertien miljoen euro is een no-brainer. Maar FC Bayern München heeft een optie dat ze hem voor drie miljoen terug kunnen halen”, stelt Elfrink. "Dat leggen ze lachend neer natuurlijk. Anderzijds hoor ik wel dat Tillman heel graag wil blijven."