Geschorste Ajax-directeur Kroes getuige in zaak De Vrij

AD ziet 'saillant detail': geschorste Ajax-directeur Kroes getuigde tegen De Vrij

9 april om 20:14

Alex Kroes was als getuige aanwezig bij de zaak tussen Stefan de Vrij en SEG. De door Ajax geschorste algemeen directeur getuigde tegen de 32-jarige verdediger van Oranje en Internazionale

Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat spreekt van een 'saillant detail'. De Ajax-directeur meende dat zijn voormalige kantoor en partner Kees Vos gelijk hadden, maar daar ging de rechtbank niet in mee. Het beroep van SEG werd namelijk van tafel geveegd. De Vrij kreeg zelfs een half miljoen euro extra aan vergoeding.

Het dispuut tussen De Vrij en SEG ontstond vanwege de transfer van de 62-voudig international van Lazio naar Inter. De mandekker wist naar eigen zeggen niet dat het zaakwaarnemersbureau ook namens de Italiaanse topclub bemiddelde. Het hof gaf hem eerder al gelijk en wees hem 4,75 miljoen euro toe. SEG ging daar echter tegen in beroep, maar met weinig succes. De rechter oordeelde zelfs dat De Vrij recht heeft op 5,23 miljoen euro.

Kroes was in 2000 samen met zijn vriend Vos de oprichter van SEG. Hij verkocht zijn aandeel in het bedrijf, voordat hij eigenaar werd van Go Ahead Eagles.