De Vrij krijgt gelijk en ontvangt ruim vijf miljoen euro schadevergoeding van SEG

De Vrij krijgt gelijk en ontvangt ruim vijf miljoen euro schadevergoeding van SEG

9 april - 11:50 Laatste update: 19:30
126

Stefan de Vrij ontvangt ruim vijf miljoen euro van de Sports Entertainment Group (SEG). Het gerechtshof Amsterdam legt deze straf in hoger beroep op aan het makelaarsbedrijf, na een slepende zaak.

De rechtbank gaf SEG eerder een lagere boete, maar het hoger beroep tegen deze uitspraak is dus mislukt. In 2018 maakte De Vrij de overstap van SS Lazio naar Internazionale. SEG bemiddelde daarbij. Volgens de Nederlandse verdediger kreeg hij geen openheid van zaken over de commissie die het bedrijf van Inter ontving, maar hier was SEG wel toe verplicht. De agency stelde dat het bij de transfer niet De Vrij, maar Internazionale bijstond.

Het hof geeft De Vrij dus gelijk. SEG was verplicht om De Vrij te informeren over de commissie van 9,5 miljoen euro die zij ontvingen bij de totstandkoming van de arbeidsovereenkomst tussen De Vrij en Internazionale. Het hof stelt vast dat SEG die mededelingsplicht heeft geschonden.

Het hof acht bewezen dat De Vrij daardoor een lager inkomen heeft genoten en schat zijn schade op ruim 5,2 miljoen euro. De rechtbank kende de Oranje-international eerder 4,75 miljoen euro toe.