Tuchel woest op arbitrage om 'kinderfout'

Bayern: 'Wat ons echt boos maakt, is de uitleg die op het veld wordt gegeven'

10 april om 06:45
Laatste update: 10 april om 09:17

Thomas Tuchel was niet te spreken over de arbitrage tijdens Arsenal - Bayern München (2-2). Met name de beslissing om een handsbal van de thuisploeg onbestraft te laten, zet kwaad bloed bij de trainer van de Duitsers. 

"Ik had het gevoel dat veel kleine beslissingen ons tegenvielen", begint Tuchel na afloop van het duel op de persconferentie. "Maar de scheidsrechter maakte een grote fout door geen strafschop te geven." Tuchel doelt daarbij op de actie van Arsenal-verdediger Gabriel, die halverwege de tweede helft de bal in zijn eigen strafschopgebied oppakte. 

"Ik weet dat het een gekke situatie is, maar ze leggen de bal neer, hij fluit, de doelman geeft de bal aan de verdediger, die de bal vervolgens in zijn handen neemt", stelt Tuchel verontwaardigd. "Wat ons echt boos maakt, is de uitleg die op het veld wordt gegeven. Hij vertelde onze spelers dat het een 'kinderfout' is en dat hij zo'n strafschop niet zal geven in een kwartfinale."

Die uitleg schoot Tuchel in het verkeerde keelgat. "Dit is een vreselijke, vreselijke verklaring. Of het nu een fout van een kind of een volwassene is. We zijn boos omdat het een enorme beslissing tegen ons is."