Van der Vaart ziet arbitrage blunderen: 'Arsenal is honderd procent bestolen'

9 april - 23:35
29

Rafael van der Vaart is van mening dat Arsenal een honderd procent strafschop is onthouden in de allerlaatste minuut tegen Bayern München. Bukayo Saka kwam in contact met Manuel Neuer en ging naar het gras, de scheidsrechter wuifde het snel weg. De Champions League-kwartfinale eindigde in 2-2.

"Ik vind het een penalty", begint Van der Vaart na afloop van de wedstrijd bij Ziggo Sport. "In eerste instantie denk je dat hij (Saka, red.) duikt, maar hij wil volgens mij er overheen springen. Het gaat allemaal op het hoogste tempo, maar hij raakt hem toch ook gewoon best wel flink?" De voormalig Oranje-international vraagt zich sowieso af wat Neuer op die plek deed. "Neuer kwam ook uit, dat hoeft ook niet, hij neemt daarmee risico. Saka wil er gewoon een grote stap omheen zetten en dan wordt hij geraakt."

Van der Vaart is ervan overtuigd dat Arsenal onterecht een strafschop is onthouden. "Ik vind het een honderd procent strafschop." De analist is ook niet te spreken over het optreden van de VAR tijdens dit moment. "Dat het zo snel beslist wordt, vind ik helemaal schandalig. Het is binnen één minuut beslist, dat vind ik gek. Arsenal is gewoon bestolen", besluit Van der Vaart.