Van der Vaart over 'idioot' Rüdiger

Van der Vaart over 'idioot': 'Hij sloeg mij toen ook uit het niets...'

9 april om 20:57
Laatste update: 9 april om 21:33

Rafael van der Vaart heeft niet zo'n warme herinneringen aan de Duitser Antonio Rüdiger. De twee stonden in de Bundesliga ooit tegenover elkaar, toen de verdediger al 'rare trekjes' vertoonde. Die trekjes is hij volgens Van der Vaart niet verleerd, vertelt hij op Ziggo Sport tijdens de voorbeschouwing.

"Het is een beetje een idioot", begint Van der Vaart over Rüdiger. De 109-voudig Oranje-international heeft niet de beste herinneringen aan de Duitse verdediger. "We speelden met HSV tegen VFB Stuttgart en toen sloeg hij mij ook uit het niets. Hij stond achter me en sloeg me regelrecht in mijn maag, toen kreeg hij rood." Van der Vaart geeft toe dat hij destijds wat overdreven reageerde. "Ik overdreef wel een beetje, ja. Toen had ik nog buikspieren dus het deed niet echt pijn", lacht Van der Vaart.

"Hij provoceert, maar wel op een leuke manier of zo." Op voetballend gebied heeft de verdediger van Real Madrid Van der Vaart enorm verrast. "Ik had nooit verwacht dat hij dit uit zijn carrière zou halen en zo ver zou komen. Ik vond hem gewoon niet zo goed. Hij wordt nu heel erg geliefd door zijn medespelers en het is echt een krijger. Hij gaat altijd all-in", aldus Van der Vaart.