Enorme politiemacht rond kraker tussen Real en City in Madrid

Enorme politiemacht rond kraker tussen Real en City in Madrid

9 april - 19:28
28

In Madrid is dinsdagavond een enorme politiemacht op de been vanwege de terreurdreiging door IS. De Spaanse minister van Sport, Pilar Alegría, onthult dat er liefst 2.000 agenten worden ingezet rond de Champions League-kraker tussen Real Madrid en Manchester City.

De Spaanse regering stelt dat alles in het werk is gesteld om de 'totale veiligheid' van de supporters te garanderen. Zowel de Policía Nacional als de Guardia Civil is daarom massaal aanwezig rond het Estadio Santiago Bernabéu. Op beelden van onder meer Diario AS is te zien dat er tal van politie-bussen een cordon vormen rond het stadion. Om niets aan het toeval over te laten worden onder meer ook putdeksels gecontroleerd en afgesloten. 

De UEFA liet al weten op de hoogte te zijn van de vermeende terreurdreiging rond de duels in de kwartfinale van de Champions League, maar er zal gewoon worden gespeeld. Sinds maandag gaat er een afbeelding rond op sociale media die gepost is door de Islamitische Staat (IS). Daarop staat een terrorist met een geweer en op de achtergrond zijn de vier stadions te zien waar deze week wordt gevoetbald. Daarnaast werd er 'Kill them all' bij de post gezet.