Rüdiger beschuldigt van terroristengebaar, verdediger stapt naar rechter

Rüdiger beschuldigt van terroristengebaar, verdediger stapt naar rechter

26 maart - 22:15 Laatste update: 22:20
84

Antonio Rüdiger en de Duitse voetbalbond klagen Julian Reichelt, de oud-hoofdredacteur van het Duitse Bild, aan. Reichelt bekritiseerde de Duitse international vanwege een foto op Instagram. Hij beschuldigt Rüdiger van het maken van een omstreden 'terroristisch' gebaar. 

Rüdiger plaatste halverwege maart een foto van zichzelf in een wit gewaad, knielend op een gebedsmat. De verdediger van Real Madrid is een vrome moslim en wenste alle gelovigen in de wereld een fijne Ramadan. Rüdiger steekt op de foto één vinger op, een gebaar waar Reichelt kwaad in ziet. 

'Voor iedereen die de islamitische groet van Antonio Rüdiger niet als een islamitische groet wil herkennen: het Federale Bureau voor de Bescherming van de Grondwet noemt dit gebaar de ‘IS-vinger’ en ziet de wijsvinger als een duidelijk teken van islamisme’, schrijft hij op X.

Rüdiger heeft een klacht ingediend bij de politie in Duitsland wegens 'belediging of laster, opruiende belediging en opruiing. Ook de Duitse bond heeft zich gemeld bij het Openbaar Ministerie van Frankfurt en het Centraal Bureau voor de Bestrijding van Internetcriminaliteit. 

Dat deert Reichelt niet. Sterker nog, de oud-hoofdredacteur van Bild blijft bij zijn woorden. 'Dit gebaar is de afgelopen twintig jaar volledig overgenomen door terroristen. Het is onbetwist de groet van ISIS en islamitische moordenaars over de hele wereld, van mensen die ook in Berlijn hebben gemoord en de wereld rampspoed en lijden hebben gebracht.'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonio Rüdiger (@toniruediger)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonio Rüdiger (@toniruediger)