Schotse geruchten: Rangers accepteert verlies en wil Lammers kwijt aan Utrecht

Schotse geruchten: Rangers accepteert verlies en wil Lammers kwijt aan Utrecht

10 april - 10:57 Laatste update: 11:15
75

Rangers FC gaat alles op alles zetten om Sam Lammers te slijten aan FC Utrecht. Dat is de verwachting van Ibrox-insider Barry Ferguson. De Schotten zouden inzetten op de helft van het aankoopbedrag. Dat zou neerkomen op omgerekend 1,75 miljoen euro.

Lammers maakte deze zomer voor ongeveer 3,5 miljoen euro de overstap van Atalanta Bergamo naar Rangers FC. Bij de Schotse topploeg heeft de spits geen onuitwisbare indruk achter kunnen laten. Lammers scoorde in 31 duels slechts twee keer en gaf twee assists. Al snel werd de jeugdexponent van PSV bestempeld als een miskoop. In de winter volgde een verhuur aan FC Utrecht.

Rangers hoopt Lammers definitief te slijten aan de Domstedelingen. "Ik denk dat Rangers zal proberen een deal te sluiten met Utrecht. Het is er één van die spelers die totaal is mislukt", aldus Ferguson in de Go Radio Football Show. "Rangers betaalde 3,5 miljoen euro. Ik denk dat ze zullen proberen minstens de helft daarvan terug te verdienen en ik denk dat het een goede deal zou zijn voor zowel Sam Lammers als Rangers."

De kans bestaat dat Utrecht wel oren heeft naar een langer verblijf van Lammers. De spits is sinds zijn terugkeer in Nederland op dreef. In dertien wedstrijden scoorde hij zeven keer. Drie keer was Lammers goed voor een assist. Lammers heeft nog een contract tot medio 2027 bij de Schotse topploeg en zou dus voor 1,75 miljoen euro definitief mogen vertrekken.