Van der Vaart adviseert Koeman richting EK: 'Een gozer met potentie'

Van der Vaart adviseert Koeman richting EK: 'Een gozer met potentie'

10 april - 21:22
40

Ian Maatsen maakt bij Borussia Dortmund een sterke indruk op Rafael van der Vaart. De 109-voudig international van het Nederlands elftal is van mening dat bondscoach Ronald Koeman de vleugelverdediger, mede door de blessure van Quilindschy Hartman, moet meenemen naar het EK.

Maatsen mag zich woensdagavond laten zien in de kwartfinales van de Champions League, waarin Dortmund het opneemt tegen Atlético Madrid. "Ik vind hem een heel goede speler", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport, terwijl hij beelden van Maatsen in het uitduel met PSV van eerder dit Champions League-seizoen bekijkt. "Hij was kort aan het dekken. Dat is wat je nodig hebt, zeker op het EK."

"Hij is een gozer met potentie", gaat Van der Vaart verder. De oud-middenvelder is minder optimistisch gestemd over de speelkansen van Maatsen in Oranje. "Ik denk dat de bondscoach terugvalt op bijvoorbeeld Daley Blind. Dat gevoel heb ik, elke bondscoach doet dat. Maar het is wel lekker als je zo'n gozer achter de hand hebt", doelt hij op Maatsen. "Of Koeman hem sowieso moet meenemen? Absoluut."