Van der Vaart kraakt Haaland

Van der Vaart ongenadig hard voor City-superster: 'Ze sloegen hem expres over'

9 april om 23:55

Rafael van der Vaart was totaal niet onder de indruk van Erling Haaland tijdens de kwartfinale van de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City. De Noorse superster scoorde niet en kwam nauwelijks in het spel van City voor.

"Ik vond hem heel slecht", begint Van der Vaart tijdens de nabeschouwing op Ziggo Sport. "Als Haaland niet scoort, dan heb je er ook niet heel veel aan. Tuurlijk is hij snel en werkt hij hard, maar ik vind hem echt heel matig aan de bal." Haaland moest zijn duels voornamelijk uitvechten met Antonio Rüdiger. "Als je écht zo goed bent en iedereen praat over je, moet je meer laten zien."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester City

  • logo

    Manchester United

Van der Vaart roemt Haaland om zijn doelpunten, maar is absoluut geen fan van zijn techniek. "Het mag wel wat beter. Het zag er vandaag wel heel erg knullig uit, vind ik." De analist zag dat City niet kon doorvoetballen via de Noor. "Nu had City echt behoefte aan een spits die de ballen vast kon houden en dat is geen één keer mogelijk geweest. Volgens mij sloegen ze hem op een gegeven moment expres over. Hij was vandaag echt de slechtste", aldus Van der Vaart.  

Real Madrid en Manchester City deelden de punten in Madrid (3-3). Volgende week staat de return in Engeland op het programma.