Van der Gijp over Haaland

'Haaland is een wereldspits, maar Guardiola wil van hem af bij Manchester City'

11 april om 11:37
Laatste update: 11 april om 12:11

René van der Gijp heeft sterk het vermoeden van Pep Guardiola zijn superster Erling Haaland 'weg zal doen' in de komende transferperiode. De analist denkt dat de Spaanse manager liever speelt met een technisch vaardige voetballer in de punt.

"Hij (Guardiola, red.) gaat die Haaland wegdoen", begint Van der Gijp bij Vandaag Inside. "Dat komt omdat Guardiola zijn beste wedstrijden heeft gespeeld met Sergio Agüero. Hij was vaker weg uit de spits dan dat hij er wel was. Later is hij met die Portugees (Bernardo Silva, red.) in de spits gaan spelen en hij was daar al helemaal niet vaak te vinden."

Haaland zakte volgens diverse media en analisten flink door de ondergrens in de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid (3-3). Rafael van der Vaart zei onder meer dat spelers van Manchester City Haaland expres oversloegen omdat hij zó slecht speelde.

"Bijna iedere tegenstander speelt met vijf verdedigers, dan staat je vaste spits tussen drie man. Dus veel heb je er niet aan. Maar die Haaland is een absolute wereldspits, die zou bij iedere club spelen. Alleen Guardiola wil het liefst anders spelen dan met Haaland in de spits", besluit Van der Gijp.