Kieft looft 'heer en meester over de bal': 'Deed bij Ajax al extra trainingen'

Kieft looft 'heer en meester over de bal': 'Deed bij Ajax al extra trainingen'

11 april - 20:48
23

Wim Kieft is nog altijd fan van Dusan Tadic. De aanvaller die afgelopen zomer bij Ajax vertrok doet het nog altijd goed bij Fenerbahçe in Turkije en dat verbaast de analist niet. Kieft vindt Tadic nog altijd 'heer en meester' over de bal.

"Ik zie hem nu niet zo vaak meer en hij zal wel wat minder kunnen lopen dan hij kon. Dat zag je bij Ajax het laatste jaar ook nog wel", vertelt Kieft over Tadic bij Veronica. "Alleen hij blijft natuurlijk heer en meester over de bal. Dat is natuurlijk wel hartstikke lekker, dan kan je ook vrij lang mee. Hij was ook nooit een speler die het moest hebben van zijn snelheid. Hij kan wel heel snel handelen. Dat Tadic zo snel mee kan, dat vind ik ook niet gek."

Kieft vertelt ook dat Tadic er in zijn tijd bij Ajax al alles aan deed om zo lang mogelijk door te kunnen. "Die verhalen hoor je dat hij veel aan de verzorging van zijn lichaam deed en extra trainde. Het is natuurlijk wel een klasbak, hoe je het ook went of keert. Hij kan ook bloedirritant zijn. Het is verschrikkelijk bij de tegenstander, maar in je elftal heb je hem er natuurlijk graag bij."

Tadic verliet Ajax voor de malaise van dit seizoen en volgens tafelgenoot Dick Advocaat was dat ook het ideale moment. "In zijn laatste seizoen kon je ook wel zien dat Ajax moest doorselecteren. Maar hij doet het toch weer uitstekend bij Fenerbahçe." Kieft kan dan een opmerking niet voor zich houden. "Ze hebben alleen niet goed doorgeselecteerd."