Hartman kreeg berichtje van Braafheid na blessure

Hartman krijgt steun van WK-finalist Oranje: 'Heb berichtje gestuurd om te helpen'

11 april om 22:24

Edson Braafheid heeft Quilindschy Hartman een berichtje gestuurd met wat welgemeend advies. De verdediger van Feyenoord raakte recentelijk zwaar geblesseerd en de oud-voetballer wilde hem graag een boodschap meegeven.

"Ik heb hem een berichtje gestuurd ja", vertelt Braafheid over Hartman in Kick 't Met van Ziggo Sport. "Ik weet niet of hij aankomt, ik hoop het wel. Wat ik aan hem wel zeggen is: leef in het moment. Denk niet aan toen, maar denk vooral niet aan wat er gaat komen of wat je mis gaat lopen. Aan beide kanten heb je geen enkele controle. Focus je op het nu en bedenk wat je vandaag moet doen om deze dag door te lopen. Dat is wel heel lastig om te beseffen in de trein waarin je als voetballer zit."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Tafelgenoot Orlando Engelaar denkt wel dat Hartman een licht voordeel heeft in deze revalidatie. "Het klinkt gek natuurlijk, omdat je niet kan spreken van een voordeel bij zo’n blessure. Alleen denk ik dat het hem wel kan helpen dat hij weet hoe het is. Hij is al zwaar geblesseerd geweest en toen ook al in een cruciale fase. Net na de jeugd terwijl je die stap wilt maken naar het eerste. Het is natuurlijk verschrikkelijk, maar hij weet misschien iets beter hoe hij ermee om moet gaan."

Hartman liep in de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht een zware knieblessure op. Na de diagnose kon direct een streep door de rest van het seizoen en het EK. Arne Slot vertelde daarna ook nog eens dat de kans aanwezig is dat Hartman in 2024 helemaal niet meer speelt.